Startsida
Rektor har ordet
Om skolan
Program
Meriter
Kontakta oss
Handlingsplaner
Elevrådet
Hälsa och Vägledning
Förstelärare
Rose Tillberg Mattsson - Förstelärare
Peter Jansson - Förstelärare
Skolbibliotek
Körkort
Elevdatorer
Skolskjuts och boende
Lediga tjänster

Rose Tillberg Mattsson - Förstelärare
 

Rose Tillberg Mattsson är Förstelärare på Carl Wahren!

Rose Tillberg Mattsson har en lång erfarenhet av läraryrket. Utexaminerades -85 som textillärare och kompletterade med behörighet till svensklärare i grundskolan och gymnasiet. Arbetade under många år på högstadiet i kommunen. Hon har också arbetat privat som textilkonstnär med en lång rad utställningar. Den konstnärliga glädjen överförde hon till klassrummet och textilsalen där kreativitet och hantverket kopplades till elevinflytande. Hon var också handledare till lärarkandidater under åren i kommunen.
 
2007 började Rose sin tjänst på Carl Wahren Gymnasium och fortsatte med studier inom specialpedagogik. Hennes intresse för elever som behöver hjälp och stöttning är en av hennes kvalitéer. Mötet med eleven och att skapa struktur och trygghet tillsammans med att bygga självkänsla är viktigast av allt. Att skapa relationer och bli sedd är en del av hennes pedagogik. Uppmuntra till skrivande av sina egna upplevelser är en viktig del i arbetet med eleverna. Idag har Rose, vid sidan av läraryrket, satsat på ett författarkap och har kommit ut med ett flertal noveller på olika förlag. Uppdraget på Carl Wahren är, förutom svensklärare, också speciallärare. Att fortsätta utveckla de pedagogiska frågorna är något som ligger henne varmt om hjärtat.
 
Tillsammans med kollegan Josefine Ljungh är Rose ansvarig för Textil och design på skolan.
 
Rose ser med spänning fram emot uppdraget som förstelärare på skolan. Att få utveckla de pedagogiska frågorna och att fortsätta möta elever är det roligaste med läraryrket. Rose säger att hon inte bara lär ut, utan att hon också lär sig av eleverna!2015-12-09« Tillbaka


Kokarev 10,
763 34 Hallstavik

070 - 419 07 30

info@carlwahren.com